Interiors – The Green Tablet

Carme Fernández/Xavier Domingo

Premis Habitàcola 2012

The Green Tablet és un model d’hort urbà vertical situat a les façanes dels edificis dels balcons de l’Eixample. Un àrea on augmentar el volum de verd a través de ciutadans actius, solidaris, participatius i conscienciats en els valors socio-ambientals.

The Green Tablet apareix com un element repetitiu al llarg de tot el teixit urbà formant petits però nombrosos trocets de natura gestionats individualment pels veïns de cada comunitat. Una eina per aconseguir el benestar emocional de les persones; un hort terapèutic i educatiu.

Una experiència que pretén fomentar l’intercanvi de cultius dins les comunitats amb la producció ecològica d’aliments i afavorir els vincles i les relacions socials.
Un nou sistema d’hort vertical a l’abast de tothom, ja que la seva forma rectangular (200cm x 55cm x 15cm) ens permet la plantació de petits cultius urbans dins espais molt reduïts. Les seves guies i rodes ens dóna la possibilitat de poder direccionar-lo d’un extrem a un altre del balcó per buscar la posició idònia de radiació solar o segons les necessitats, així com girar-lo 360º sobre si mateix per facilitar-nos els treballs de manteniment. Tanmateix, es converteix en un autèntic element cortina que ens protegeix del sol i la calor i alhora ens aporta un aire més fresc i pur.