Interiors – Mercat del pagès

Sergi Martínez Migens

L’encàrrec tractava de fer de la Sala Muncunill de Terrassa, situada a la plaça Didó, un mercat especialitzat.

I d’aquesta manera, un temps després, neix el Mercat del Pagès.

Un mercat que consisteix en un espai on el pagès troba tot el que necessita. Quan arriba agafa el kit del pagès, una capsa que conté al seu interior les peces necessàries per muntar la parada on hi exposaran la seva collita, per vendre-la directament al client, o bé, cuinar-la a les parades del restaurant.

Aquestes parades muntables es troben al centre de l’espai, la formalització de la qual és el resultat de la projecció que fan els lluernaris a la planta, creant una illa de parades de restaurants, que dóna lloc a una doble circulació, una d’exterior i una altre d’interior. El client pot d’aquesta forma escollir el recorregut que vol fer, si vol menjar un plat calent o bé comprar el menjar al pagès i anar-se’n a casa.

El material predominant del projecte és la canya i tots els efectes que pot produir el seu treball amb la llum natural, el resultat és un espai continu, fluid, lluminós i lleuger.

El resultat és un espai interior que dóna importància a les voltes, el tret constructiu més característic, deixant present i a la vista tota l’arquitectura d’aquest edifici genuí.