Interiors – Climbing zone

Toni Trujillo

El projecte neix amb la reflexió al voltant de la manca d’espai interiors per a la pràctica de l’escalada.

Climbing zone es situa en l’interior d’una antiga nau industrial amb la voluntat d’aconseguir el major espai possible d’escalada. Per aquest motiu s’utilitzen les dues plantes de l’edifici. Per aconseguir una major alçada també es decideix enderrocar el forjat de la primera nau de la façana nord.

Una única pell translúcida dóna forma a un volum que es desenvolupa en les dues plantes, generant a la vegada la superfície d’escalada i amagant en el seu interior tota la resta del programa funcional.

El volum es resol amb una estructura metàl·lica revestida per plaques de resina de polièster reforçades amb fibra de vidre. Dos acabats, translúcid i opac, i la llum transformen les sensacions durant l’experiència de l’escalador.