Interiors – Can Peret

Anna Adell

Dues cases organitzades a partir de la pròpia estructura elemental de l’edifici de volumetria sobredimensionada; murs de 60 cm que ens parlen de les construccions rurals tradicionals.

Buscar l’equilibri entre l’arquitectura vernacular, les noves tecnologies i la sostenibilitat, seguir un programa familiar, tranquil i acollidor al mateix temps que dinàmic i obert al diàleg, zones comunes per gaudir i racons per evadir-se… L’objectiu doncs, és crear un entorn on la família es retrobi.
Per tal d’aconseguir-ho, la restauració s’ha compromès amb l’arquitectura tradicional pròpia de la zona, preservant la identitat de l’edifici tot dotant-lo de significat històric. Per altre cantó, els elements de nova introducció, prenen caràcter propi per dotar la vivenda de dinamisme i voluntat de comunicació. Finalment, per establir un nexe entre passat i present, s’ha optat per un disseny cru, neutre, viu, sincer…