Efímera – Scios reveles

Varinia Ortiz

Tal com indica el nom del projecte, l’objectiu principal és fer als infants aprendre jugant. Als nens els hi agrada fer la seva, i són molt curiosos, per aquesta raó el projecte planteja la possibilitat d’aprofitar aquests moments que ells veuen, com a estones de llibertat i diversió, en el moment perfecte, per a que el docent, pugui incorporar temari que els infants han d’assolir.

L’Ésser humà, per naturalesa, ha aprés a través de la repetició, i la pròpia experiència viscuda. El món que ens envolta és màgic en sí mateix, ple de textures, colors, materials, llums i ombres. Regals que ens ofereix la natura, i que no apreciem, a causa de la sobreestimulació d’aquesta societat.

Per aquest motiu, la resposta a la necessitat d’aprendre mitjançant l’experiència, és el disseny d’un artefacte, senzill, modulable, resistent, fàcilment agregable, i que permeti gran varietat d’opcions.

Una placa base, que per una cara aporta uniformitat, i que per l’altre aporta diversitat, dona peu a dos tipus de plaques, que amb diferents perforacions, extrusions, colors, materials, i textures, fa possible que el nen pugui experimentar a través dels seus sentits.

Finalment, som el que som, gràcies a la natura, així que no hi ha res millor que aprendre d’aquesta, experimentant-la, i fer que els més petits puguin desenvolupar la seva personalitat, creativitat, i habilitats a través, en aquest cas, d’estructures que fan de l’aprenentatge, un moment i una experiència única.