Efímera – Landline

Mireia Noguera

LANDLINE, és un projecte escenogràfic, per a l’òpera Così Fan Tutte, obra de W. Amadeus Mozart. Per desenvolupar l’escenografia  de cada una de les escenes s’ha fet servir una estructura metàl·lica, que determina l’espai en el qual els cantants han d’actuar.

L’estructura consta de dues peces principals, l’escala metàl·lica i la plataforma amb metacrilat translúcid. Aquests estructura està sospesa del sostre mitjançant uns cables tensors metàl·lics, que a més de mantenir-la penjada permeten el moviment i el canvi de posició.  Amb el moviment de les peces de la plataforma, es creen diferents composicions depenent de l’acte, l’escena i també de l’espai que es vol representar.

El concepte per desenvolupar l’escenografia és l’horitzó. L’horitzó, definit com una simple línia capaç de dividir l’espai. Una línia que permet marcar una distància a cada escena i crear punts de vista diferents. Com més alt sigui l’horitzó, més lluny ens trobem d’aquest i com més baix es trobi, més proper serà l’horitzó. Per a cada escena es projecten diferents horitzons, amb la línia com a protagonista, que permet situar l’escena depenent de l’alçada, en un interior, un exterior o un espai intermedi.

El color s’introdueix a la imatge de l’horitzó per emfatitzar les emocions que es desenvolupen a l’obra. Cada escena té un color, que evoquen sensacions i emocions que tracten de completar la definició l’espai amb un grau de més o menys dramatisme.