Efímera – Gocce

Maria Granell

El projecte sorgeix de la proposta d’un concurs.

L’espai d’intervenció és el recinte de la Villa Zarri, situat a la Via Genuzio Bentini a Bolònia. Aquest espai el forma la Villa, una fàbrica de cervesa, l’aparcament i un conjunt de jardins.

La proposta era crear un projecte que permetés l’elaboració i el tast de cervesa dins del recinte.

Requeria la reforma de la fàbrica, que havia de contenir l’accés, el laboratori, el restaurant, la botiga, una sala de degustació i un espai polivalent. Als jardins s’hi havia de dissenyar uns stands per a la degustació de cervesa durant el dia. Aquests, demanaven que fossin flexibles i que permetessin la integració amb l’entorn que creen els jardins.

Per els stands, s’han dissenyat 3 prototips. Dos suspesos dels arbres i de diferents dimensions, tenint en compte l’aforament, i un a nivell de terra que permet una agregació.

S’ha mantingut la forma de pèrgola de la fàbrica i també, s’ha afegit el concepte de les gotes d’aigua que es creen a les gerres de cervesa fredes. A partir d’aquest fet s’ha creat aquesta textura en les xapes d’acer galvanitzada perforades que formen les parets dels stands.