Qui som

Història

L’Escola Municipal d’Arts i Oficis fou inaugurada el 2 de novembre de l’any 1886 amb la finalitat d’impartir els mateixos ensenyaments que l’Escola d’Arts i Oficis Llotja de Barcelona i, d’aquesta manera, convertir-se en la segona escola de Catalunya d’aquestes característiques i, tenint en compte la idiosincràcia tèxtil terrasenca, en la capdavantera de les posteriorment anomedades Escoles Industrials.

La seva finalitat principal havia de consistir en preparar teòrics per a les empreses tèxtils locals i operaris en les professions artesanes.

L’any 1981, en classificar-se com a centre no oficial reconegut no adscrit a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Barcelona i amb la finalitat de formalitzar la matrícula i l’examen d’acabament de grau, s’actualitza el nom: Escola Municipal d’Arts Aplicades.

Després a partir de la implantació dels Cicles Formatius d’Arts Plàstiques i Disseny (LOGSE), les Escoles d’Arts Aplicades es transformen en Escoles d’Art. Com a conseqüència, i per tal de cercar més integració a la ciutat l’actualització del nom serà TERRASSA. Escola Municipal d’Art.

Estudis

A l’escola hi conviuen dos grans àmbits:

Estudis Artístics

Cursos propis on podràs explorar les teves inquietuds artístiques en programacions anuals o en cursos i tallers monogràfics puntuals.
Accés obert, sense requisits acadèmics i en horaris de tarda.

Estudis de Disseny

Cursos oficials i subvencionats de Cicles Formatius de Grau Superior d’Arts Plàstiques i Disseny, i cursos d’iniciació i especialització propis de l’escola.

Aquests estudis es complementen amb una programació d’activitats culturals i formatives. Exposicions, conferències, projeccions, dansa, música i teatre estimularan la reflexió sobre els nous llenguatges en l’art i el disseny.

Organització

Ajuntament de Terrassa
Regidora d’ensenyament: Teresa Ciurana i Satlari

Direcció
Director: Ramon Alemany i Güell
Secretari Administrador i Acadèmic: Rubén Páez i González
Cap d’Estudis: Eduard Villaronga i Garrit